Her fra prosjektet Kavaleren på Rodeløkka. Ill. Carbonwhite

Godt resultat for JM Norge

Det er høy etterspørsel etter nye boliger. Det viser JM Norges regnskapstall for første kvartal. Et stabilt høyt aktivitetsnivå preger selskapet.

JM Norge hadde en omsetning på 562 millioner kroner i første kvartal mot 537 millioner kroner i samme periode i 2014. Det norske selskapet solgte 166 boliger i første kvartal – mot 68 i samme periode i fjor.

JM Norge oppnådde et driftsresultat på 34 millioner kroner som er 13 prosent høyere enn resultatet oppnådd i første kvartal i 2014 – og gir en driftsmargin på seks prosent.

- JM bygger boliger i områder med stor aktivitet og ser tydelig at folk ønsker kvalitetsboliger i gode bomiljø tilpasset deres livsstil. Boliger og bomiljø med praktiske løsninger, smarte kvadratmeter og god energieffektivitet gir gjenklang i markedet – både i Norge og for JM også internasjonalt, sier Kjell Kvarekvål, direktør markedskommunikasjon i JM Norge.

- Samtidig som etterspørselen etter nye boliger er stort, er kjøperne prisbevisste. Riktig prising av boligene er en forutsetning for suksessen JM opplever. Det setter et tak på marginene, sier Kvarekvål.

- Starten på 2014 var svak, men tok seg opp gjennom året. 2015 har begynt betydelig bedre og JM Norge hadde byggestart på 106 boliger – hvorav 19 var småhus. I fjor ble 38 boliger påbegynt i første kvartal, sier han.

- En suksessfaktor for JM Norge er å sikre seg gode tomter. Det lykkes JM med. I januar, februar og mars kjøpte vi tomter som til sammen har potensial for bygging av 340 boliger, legger Kvarekvål til.

JM er børsnotert i Stockholm. Konsernets totale omsetning i første kvartal 2015 var 3.417 millioner svenske kroner – opp fra 3037 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Konsernets driftsresultat var 372, ned fra 379 millioner svenske kroner i første kvartal i fjor. Geografisk endret prosjektsammensetning og høyere tomtepriser i Stockholm er blant årsakene til et noe lavere driftsmargin. Driftsmarginen endte på 10,9 prosent.

Totalt solgte konsernet 843 boliger – opp fra 697 i kvartalet. Antall byggestarter var 748 opp fra 694. 6635 boliger var under produksjon ved utgangen av mars. Tilsvarende tall var 5549 i samme kvartal i 2014.

Et av prosjektene hvor JM kan melde om god interesse er Grefsen stasjon.

- Interessen og kjøpsviljen fortsetter. Mer enn 70 solgte leiligheter så langt i år, sier Kvarekvål.

Grefsen stasjon har totalt 1.000 leiligheter fordelt på 24 bygg og bygges sammen med Rom Eiendom ved Storo.

Prosjektet er planlagt ferdigstilt innen 2022.