De som besøker Nastas Vei & Anlegg stand kan få hilse på den ferske barnebokfiguren Hitachoo. Nastas spesialavdelingen i Larvik har nemlig bygd om en Hitachi ZX22U-2 minigraver med mange spennende finesser:

Hitachi-graver blir barnebokfigur

Hitachi-graveren Hitachoo blir en av karakterene i Vinnis neste barnebok.

I fjor høst lanserte artisten Øyvind ”Vinni” Sauvik sin første barnebok. Med seg på laget hadde han de motorinteresserte brødrene Lundefaret; Pekka, som selv kjører rally, og broren Ole Martin som står for tegninger og illustrasjoner.

Boka ”Johnny Virker i turbotrøbbel”, med Minien Johnny Virker som hovedkarakter, suste rett inn på boktoppen, og ble en av fjorårets mest solgte barnebøker.

Tilbakemeldingene fra boksigneringsferden før jul var at barna som hadde lest boka om Johnny Virker ønsket seg veldig sterkt en kul gravemaskin blant karakterene. En slik oppfordring måtte selvsagt tas på alvor, og da Nasta ble kontaktet med spørsmålet om de kunne tenke seg en Hitachi look-a-like i oppfølgeren var de ikke vanskelige å overtale.

– Ved at Nasta blir en del av Johnny Virker universet vil fremtidens maskinførere og maskinkjørere bli kjent med Hitachi og Nasta på en morsom og leken måte. Vi er allerede blitt veldig glad i denne Flåklypa-måten å fremstille karakterene på, og gleder oss stort til lanseringene der vår egen gravemaskin kan bli barnas nye kjæledegge, sier markedsansvarlig hos Nasta, Jannike Hansen i en pressemelding.

For at gravemaskinen skal gli naturlig inn i universet i bok nummer to, som kommer ut til høsten, har trioen besluttet å introdusere gravemaskinen til Vei & Anlegg 2015 med en egen bok. Mye er fremdeles hemmelig, men ifølge Nasta får gravemaskinen navnet Hitachoo.

Trioen bak Johnny Virker universet kommer til Vei & Anlegg og vil signere bøker på Nasta-standen. Små graveentusiaster vil også kunne delta på høytlesning fra boken.

På Nasta-standen vil du i tillegg kunne oppleve Hitachoo ”i levende live”. Nastas spesialavdelingen i Larvik har nemlig bygd om en Hitachi ZX22U-2 minigraver med følgende finesser:

- Engcon EC02B rotortilt, for servering med stekepanne og bruk av Samurai sverd.

- Magnet (hk-feste) for hurtig bytte av stekepanne, sverd og annet verktøy.

- Generator hydraulisk drevet for strøm til stekepanne.

- 2 stk. Led-bjelke (60 led)

- 3 stk. Led-bjelker (40led)

-3 stk. Led fjernlys på tak førerhytte

-Varsellysbjelke Led 120cm orange

-Kokkehatt montert på tak førerhytte

-Spoiler montert på tak førerhytte

-Solbriller

-Stekepanne

-Samurai sverd