Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Høyre-toppene vil prioritere vei og bane

 Kommuneøkonomi og vei og jernbane har høyeste prioritet hos Høyres listetopper. Bare skarve 2 prosent mener skattelette er viktigst i statsbudsjettet for 2016.

I målingen som Dagens Næringsliv har gjennomført blant partiets listetopper, har 101 svart. Mens 39 prosent setter vei og jernbane høyest på prioriteringslisten, mener 40 prosent at bedret kommuneøkonomi er viktigst.

Statsminister og partileder Erna Solberg nevnte skattelette i to setninger i sin landsmøtetale fredag forrige uke. Kommuneøkonomi ble ikke nevnt med et ord.

– Vi er alltid nærmest til egne utfordringer, men regjeringen prioriterer jo mer vekst i kommuneøkonomien hvert år, også betydelig i år, sier Solberg til avisen.

Høyres toppkandidat i Skien, Jan Terje Olsen, sier regjeringen allerede har levert i betydelig grad på å få skattenivået ned, både ved å fjerne arveavgift, redusere formuesskatten og sørge for at personskatten ikke utvikler seg negativt for folk flest.

– Nå merker kommunene roligere tider i næringslivet og en skatteinngang som ikke er så høy som den har vært. Da tror jeg det er viktig at regjeringen sørger for at kommuneøkonomien er rimelig stabil nå, sier Olsen