– Frp godtok ikke Høyres søndagsretrett

Høyre ønsket å legge bort forslaget om søndagsåpne butikker, men det nektet regjeringspartner Frp å gå med på, sier en kilde til Klassekampen.

Forsøket på å rydde vekk det omstridte forslaget skjedde ifølge kilden i forbindelse med en forhandlingsrunde om en annen sak tidligere i år. Høyre skal ha foreslått en pakkeløsning der hviledagen ble holdt i ro, og framstøtet var ifølge Klassekampens opplysninger godkjent av partitoppene.

Frp-nestleder Per Sandberg skriver imidlertid i en SMS til avisen at opplysningene er ukjent for ham.

I KrF er motstanden mot søndagsåpning stor. Forrige uke gikk sentralstyremedlem Karl Johan Hallaråker i KrF ut i Vårt Land og oppfordret partiet til å søke støtte hos både Sp og Ap i høstens lokalvalg.

– Tiden er nå inne for å gi mitt signal om hvor jeg står. Regjeringen graver sin egen grav, sa Hallaråker som tidligere har vært en forkjemper for samarbeidet mellom Høyre og Frp.

Høyres motstandere av søndagsåpne butikker mener partiet vil være best tjent med å gi KrF en etterlengtet seier etter asylbråket., skriver Klassekampen.

I forslaget som regjeringen har sendt på høring, er det for det første en generell åpning for søndagsåpne butikker. Men også Venstres lightversjon der hver kommune skal få avgjøre saken, er også tatt med.

I hovedsak er det Høyre-tillitsvalgte i distriktene som ønsker å holde hviledagen hellig.