Framtidig sykehusstruktur på Innlandet er foreløpig i det blå. I en mellomperiode kan Lillehammer og Hamar få de mest komplette akutt- og traumesykehusene for hver sine fylker (illustrasjon: Salt Studios/Helse Midt-Norge).

Må vente på nytt innlandssykehus

Den framtidige sykehusstrukturen på Innlandet er foreløpig helt i det blå. Tidligere har Helse Sør-Øst sagt at den nye strukturen skal være på plass i 2025. Nå kan det bli en utsettelse helt til 2030.

− Vi snakker nå om perioden 2025 til 2030. Det er viktig at vi er realistiske, uttaler administrerende direktør Morten Lang-Ree i Sykehuset Innlandet til avisa GD.

Helse Sør-Øst har tidligere uttalt at investeringsmidlene kommer tidligst 2022.

Sykehuset Innlandet har ikke tatt noen nærmere avgjørelse for om fremtidig struktur innebærer ett nytt hovedsykehus ved Mjøsas bredd eller to eller tre akuttsykehus på Innlandet.

Det er likevel helt på det rene at området har for mange akuttsykehus og at noe må gjøres. Fram til endelig vedtak blir det nå en mellomperiode.

GD skriver at det torsdag ble lagt fram en ny utredning med anbefalt forslag til styret om at Lillehammer og Hamar blir de mest komplette akutt- og traumesykehus for hver sine fylker i mellomperioden.

Styret i Sykehuset Innlandet gikk i juni 2012 inn for å utrede bygging av et felles akuttsykehus nær fylkesgrensen mellom Oppland og Hedmark, på øst- eller vestsiden av Mjøsbrua.