Slik blir bygget når det står ferdig. Illustrasjon: Hille Melbye Arkitekter

Skanska bygger midt i Jessheim sentrum

Skanska Norge AS signerte denne uken en kontrakt med Harald Kværner Eiendom AS om å bygge næringsbygg med parkering i Jessheim sentrum.

Kontrakten har en verdi på ca. 316 millioner kroner.

Det nye bygget skal ligge midt i hjertet av Jessheim, og vil bestå av seks etasjer med parkering, forretningslokaler og kontorer. Bygget vil ha en direkte broforbindelse til eksisterende Jessheim storsenter, og er et ledd i urbaniseringen av Jessheim sentrum. Prosjektets navn er Skovly.

- Dette er et komplekst prosjekt der vi virkelig får utnyttet den brede kompetansen vi besitter i Skanska. Vi gleder oss over å bidra i utviklingen av Jessheim sentrum, og ser frem til å ta fatt på arbeidene med Skovly, sier Camilla Krogh, regiondirektør i Skanska for Bygg Distrikt.

Bygget med parkeringsfasiliteter vil totalt utgjøre ca. 50.000 m2 BTA. 12.000 m2 er tiltenkt næring, og 1300 m2 er tiltenkt kontorer.

Skovly Vest skal løses som en totalentreprise, og prosjekteringen vil begynne i mai 2015, mens byggestart er i september 2015. Ferdigstilling er mars 2017. Kontraktsverdien på NOK 316.500.000,- vil inngå i Skanska Norges ordrereserve i andre kvartal 2015.