Bravida kjøper Peko Group og starter opp i Finland

Bravida etablerer seg i Finland.

Selskapet har kjøpt Peko Group, som er et finsk selskap, med de samme tjenestene som Bravida. Det finske selskapet har virksomhet i den midtre og sørlige delen av Finland. Selskapet har 320 medarbeidere og omsatte for ca. 560 millioner norske kroner i 2014.

Kjøpet gjør at Bravida nå har fullført sin strategiske plan om å etablere seg i Finland. Konsernet har allerede virksomhet i Norge, Sverige og Danmark.
– Etableringen i Finland er en viktig del av vår strategiske vekstplan. Peko Group er et sterkt og godt selskap. De leverer allerede det samme tjenestespekteret som Bravida gjør. Oppkjøpet er en viktig milepæl for våre vekst og vi har nå fått en god plattform for videre vekst i Finland, som er vår ambisjon, sier konsernsjef Mattias Johansson i Bravida AB.

Peko Group har hovedkontor i Tammerfors. De tilbyr installasjons- og servicetjenester innenfor elektro, rør og ventilasjon. Selskapet har en sterk posisjon i Tammerfors-regionen, i midt-Finland, men har også virksomhet i Helsingfors-regionen.

Peko Group blir Bravidas nye divisjon i Finland. Marcus Karsten blir administrerende direktør og divisjonssjef. Han har tidligere vært administrerende direktør for installasjons- og servicetjevirksomheten til det finske selskapet Lemminkäinen Talotekniikka Oy, som nå er en del av Are Oy. Hans organisasjon arbeider nå med å etablere og utvikle den finske divisjonen.
– Bravida er et kjent og fremgangsrikt installasjons- og serviceselskap i det skandinaviske markedet. Vi vil være en betydningsfull aktør i den pågående konsolideringen i det finske markedet, med et nytt og sterkt tilbud i vårt marked, sier Karsten.

Oppkjøpet av Peko Group krever godkjennelse av konkurrnasemyndighetene.