Carine Bogusz forteller at man i disse dager er i samtale med to konkrete norske bedrifter om å stille ut på Batimat-messen.Mireille Ferri.Christian Borch.

To norske utstillere aktuelle for Batimat

Byggevaremessen Batimat i Paris kan få to utstillere fra Norge i år. Messearrangørene ser seg også om etter norske talere.

Det røper kommunikasjonssjef Carine Bogusz i messen overfor Byggeindustrien.

Bogusz var torsdag del av en større delegasjon som besøkte Norsk Design og Arkitektursenter (DogA) for å fortelle om internasjonale byggesatsinger i Frankrike.

Mens ingen norske bedrifter stilte ut sine varer sist gang den store byggevaremessen gikk av stabelen, er Batimat disse dager i samtale med to leverandører fra Norge om utstilling når de tre messene Batimat, Interclima+Elec og Idéobain arrangeres fra 2. til 6. november i år.

I alt regner man med 2.600 forskjellige utstillere på de tre fagmessene som i år går under fellesbetegnelsen Le Mondial du Batiment. 354.000 besøkende og over 2.000 nye produkter forventes også til messen.

Sist gang Batimat ble arrangert, i 2013, var den norske arkitekturnestoren Kjetil Trædal Thorsen en av mange forelesere. Også i år ønsker Batimat-arrangørene norske talere.

– Snøhetta er absolutt interessante i år også, men det hadde vært morsomt å få med enda noen nye, sier Bogusz til Byggeindustrien.

Årets Batimat handler om fremtidens byer, men vil også ha et spesialtema rettet mot subsaharisk Afrika.

I tillegg til presentasjonen av Batimat-messen for e fremmøtte arkitektene og byplanleggerne i DogA, kunne lederen for den internasjonale delen av byutviklingsprosjektet «Grand Paris», Mireille Ferri, fortelle om hvordan man håper å gjøre den franske hovedstaden til et åpent og likestilt urbant samfunn.

Ferri sier overfor Byggeindustrien at man ennå ikke har vurdert kostnader eller tidsperspektiv, men at målet med Grand Paris er å knytte byen og forstedene sammen kollektivt, bringe grønne gater inn i byen og å legge til rette for den bærekraftige byggingen av de 70.000 boligene man regner med at den franske hovedstaden trenger.