Utnytt OL-planene

Det ble ikke noe vinter-OL i Oslo i 2022 – man kom skeivt ut fra start og motstanden ble for stor – den gode OL-stemningen uteble rett og slett i det norske folk. Men det er likevel mye godt man kan hente frem fra OL-planleggingen.

For selv om OL-planene strandet relativt tidlig ble det gjennomført et omfattende planleggingsarbeid. Dette gjelder ikke minst rundt de ulike idrettsarenaene. Og er det noe Stor-Oslo og resten av landet trenger, så er det flere idrettsanlegg. Den store folkeveksten i og rundt de store byene har i lang tid bygget opp under et omfattende anleggsbehov. Det er bygget ut mye, men ikke nok. Det er mange klubber og idretter som skriker etter nye og flere anlegg.

Et OL ville kunne skutt fart i en slik massiv utbygging på Østlandet, men nå er det viktig å holde fast på planene for enkelte av anleggene, ikke minst de som favner om breddeidretten. Det er derfor positivt at man nå setter fart i utbyggingen av en ny Jordal Amfi. Denne ishockeyarenaen, som så dagens lys i 1952 og som har vært gjennom flere oppgraderinger, bærer preg av stort forfall, selv om den huser både bredde- og toppidrett, og har gjort det gjennom mange år. Det er bare å se artikkelen på bygg.no så ser man av bildene at man her virkelig trenger en solid oppgradering.

Det er også flere andre anlegg man bør se nærmere på. Det finnes flere planer fra OL-forberedelsene man kan sette ny fart på. Norge er glade i idrett, på alle nivåer. Det er viktig at man beholder og bygger opp om denne sunne interessen som fører så mye godt med seg. Det finnes ikke noe som er med på å bygge sammen ulike deler av samfunnet på en slik måte vi ser innen idretten, og det gjelder både vinter- og sommeridrettene. For selv om det finnes flere planer for vinterutbyggingen, må vi selvsagt heller ikke glemme sommeraktivitetene. Det er ingen umiddelbar fare for det – fotballinteressen blant de unge er enorm. Det er selvsagt derfor nødvendig å se de ulike idrettene i sammenheng – det trengs utbygging og oppgraderinger inne de fleste grener. For politikerne må en investering i idrettsanlegg være noe av det smarteste man kan gjøre - det finnes knapt noe mer forebyggende tiltak å satse på.