Teleskoplasteren TL358 er blant nyhetene på Bobcats Inermat stand.

Bobcat med stort potensial

Bobcats splitter nye teleskoplaster TL358 med seks meters løftehøyde har sin verdenslansering under Intermat.


Teleskoplasteren har en løftekapasitet på tre tonn og er kun 2,10 meter høy og kan også leveres med en høyde på 2,30 meter.

- Dette er en meget kompakt maskin som befinner seg i et segment Bobcat så langt ikke har vært i. Vi vet det er en maskin med stort potensial i Norge, blant annet er den godt egnet til mindre operasjoner på trange byggeplasser, sier Tor Anders Høgaas, salgssjef for Bobcat og Doosan i Rosendal Maskin.

Høgaas forteller at den første TL358 modellen er på vei til Norge og den vil bli vist under Vei og Anlegg messen i begynnelsen av mai.

Alle Doosan gravere over 30 tonn, inklusive DX300 modellen, kommer med Scania-motor.

Doosans nye 5-serie gravemaskiner blir også vist frem under Intermat. I førsteomgang kommer Doosan med nye beltegravere i klasser fra 25 til 50 tonn.

Modellen det sannsynligvis vil bli solgt mest av i Norge er 25-tonneren DX255LC-5. Den er utstyrt med en seks sylindret Doosan DL06P motor. Motoren gir en effekt på 141 kW (189 hk) ved 1900 rpm, det vil si en økning på fem prosent i motoreffekt sammenlignet med forgjengeren i 3-serien. Ifølge Doosan har de også klart å presse drivstofforbruket ned med 4-9 prosent sammenlignet med DX255LC-3.

- Den nye DX300-modellen er også veldig aktuell for det norske markedet. Alle Doosan gravere over 30 tonn kommer nå med Scania-motor og det vet vi klinger godt for mange maskinkjøpere i Norge, sier Høgaas.

Han tilføyer at de nye modellene kommer med steg4 motorer hvor Doosan har tatt ut dieselpartikkelfilteret og erstattet det med AdBlue-teknologi.

Rosendal Maskin vil vise frem både DX255 og DX300 under Vei og Anlegg.

- Doosan har også startet lanseringen av hjullastere i den nye 5-serien. Den største endringen er ny steg4 motor, i tillegg er det gjort en del oppgraderinger i hyttemiljøet, opplyser Høgaas.

Doosan har startet lanseringen av den nye 5-serien hjullastere. På Intermat kan man blant annet se DL300 modellen. 

Doosan har startet lanseringen av den nye 5-serien hjullastere. På Intermat kan man blan annet se DL300.