Team Bane fusjonerer med Blom

Team Bane og Blom slår seg sammen under navnet NRC Group, og noteres på Oslo Børs.

Team Bane blir dermed det første børsnoterte selskap innen vedlikehold og utbygging av Jernbane, T-Bane og Trikk i Norge.

Det sammenslåtte selskapet får navnet NRC Group ASA og blir en børsnotert, skandinavisk markedsleder innen banerelatert infrastrukturutvikling.

Team Bane uttaler i en melding; «Selskapene har betydelige vekstplaner i det sterkt voksende markedet for infrastrukturutvikling, markedet har de siste år eksplodert og det satses enormt innen utbygging av infrastruktur, Sammenslåingen vil gi oss enda mer muskler til å utvikle selskapet i tråd med vår visjon om å være en markedsledende aktør i Norden. Sammen får vi mer solid kapitalbase og vi får større oppmerksomhet både hos investorer og i arbeidsmarkedet».

Team Bane har sitt hovedkontor på Lillestrøm og eies av Nordic Railway Construction og ble etablert i 2011. Selskapet er en totalleverandører innen bygging og vedlikehold av banerelatert infrastruktur til jernbane, T-bane og trikk. De har 128 ansatte og omsatte i 2014 for 323 millioner norske kroner i 2014. Mens Blom ble grunnlagt i 1954 og er en av Norden og Storbritannias ledende aktører innen innsamling og prosessering av geografiske data og kart. Om lag 30 prosent av Bloms omsetning er knyttet til infrastruktur innen vei-, jernbane- og kraftsektorene.

Det økende behovet for miljøvennlig transport av passasjerer og gods skaper stor og voksende etterspørsel etter teknisk innovasjon og entreprenørtjenester knyttet til utbygging og vedlikehold av jernbane, T-bane og trikk. Disse trendene er selve fundamentet for Team Banes og en stadig viktigere verdidriver for Blom, skriver de videre i meldingen.

Selskapene er involvert i baneprosjekter og henvender seg i stor grad til de samme kundene. De mener sammenslåingen gir muligheter for mersalg og samarbeid om kunnskap og teknologi. Produktene og tjenestene vil imidlertid normalt bli solgt og levert uavhengig av hverandre

Virksomhetenes navn Blom og Team Bane vil videreføres.

Sammenslåingen til NRC Group ASA er betinget av godkjennelse fra generalforsamlingen i Blom (avholdes 28. mai) og aksept fra aksjonærene.