Harald Rafdal går av som toppsjef i Mesta. (Foto: Gaute B. Iversen)

Rafdal fratrer som adm. dir. i Mesta

Harald Rafdal fratrer etter nærmere sju år som administrerende direktør i Mesta. Rafdal fratrer med virkning fra 30. april 2015.

- Mesta har gjennomgått en kraftig og nødvendig omstilling under Rafdals ledelse. Ved siden av å sette nødvendig fokus på kjernevirksomhet, er selskapets resultat betydelig forbedret, sier styreleder Mari Skjærstad.

– Dette var et naturlig tidspunkt for styret å se på sjefsrollen etter at vi har avsluttet en intensiv salgsprosess og med en ny strategiprosess på gang, og konklusjonen ble at Harald går av. Dette er en beslutning det er enighet om, og når styret har tatt en slik beslutning er det naturlig at han fristilles i oppsigelstiden, sier styreleder Skjærstad i en kommentar til Byggeindustrien.

Hun understreker at det ikke ligger noen dramatikk bak avgangen og at de er godt fornøyd med jobben Rafdal har gjort for selskapet gjennom disse årene.

Styret har konstituert økonomi- og finansdirektør Kristian Just som administrerende direktør i en overgangsperiode og har startet prosessen med å finne ny leder som kan utvikle selskapet videre, heter det i en melding fra selskapet.