Lions Club Bergen Student skaper liv på Torgallmenningen i Bergen 2014.

Bygger barn med tulipaner

Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne! Det er budskapet når Lions lørdag 25. april arrangerer sin landsomfattende tulipanaksjon.

Lions-fakta

Lions er en internasjonal, humanitær organisasjon, grunnlagt i 1917.

Lions i Norge har 11 200 medlemmer, på verdensbasis 1,4 millioner.

Lions' mål er å skape forståelse for verdens behov for humanitær hjelp, samt yte frivillig innsats med lokalt engasjement og internasjonalt samarbeid.

Lions Tulipanaksjon samler inn 10-12 millioner kroner hvert år til forebyggende arbeid.

Mitt Valg er Lions' forebyggende program som brukes i 260 kommuner

Over 40 000 barnehageansatte og lærere har gått på Mitt Valg-kurs

Minst 600 000 barn har hittil hatt nytte av Mitt Valg

Frivillige medlemmer inntar denne lørdagen gater og torg, og gir bort blomster som takk for støtte til forebyggende barne- og ungdomsarbeid.

Totalt er 860 000 tulipaner i omløp i år. Forutsatt at folk og bedrifter støtter aksjonen med 100 kroner per bukett, vil Lions samle inn 10,5 millioner kroner denne lørdagen.

Mitt Valg
Det er viktig at barn og unge lærer å ta gode valg, og får utvikle positive sosiale og emosjonelle ferdigheter. Lions' forebyggende program heter Mitt Valg. Det er et holdningsskapende undervisningsopplegg for barnehager og skoler. Programmet forebygger problematferd som mobbing og rusmisbruk.

Evalueringer i regi av Utdanningsdirektoratet og internasjonal forskning har dokumentert at programmet gir positive resultater.

Lionsklubber i hele landet arrangerer kurs for barnehageansatte og lærere i opplegget. Ved å støtte Lions Tulipanaksjon gir du barn og unge et løft i riktig retning!