Betong Øst ønsket å flytte sitt mobile blandeverk fra Vinstra til Øya i Otta. Nå kan det bli etablering på Sandbumoen (foto: Betong Øst).

Kommunen sier nei til ny betongstasjon på Otta

Betong Øst har ønsket å flytte den midlertidige betongstasjonen fra Vinstra til Øya på Otta. Det sier Sel kommune nei til. Nå jobbes det i stedet for en ny søknad for etablering på Sandbumoen lenger sør i Sel kommune.

Det er avisa GD som melder dette.

− Vi la ned store ressurser i detaljplanleggingen av betongstasjonen på Otta. Klok av skade vil vi ikke gjøre noen planlegging får vi får et endelig ja til alternativet på Sandbumoen, sier distriktsleder Øystein Bækkelien i Betong Øst til avisa GD.

Avslaget kommer ikke som noen stor skuffelse på ferdigbetongprodusenten. Bækkelien har forventninger om at alternativet på Sandbumoen blir godkjent siden dette er et forslag som kommer fra Sel kommune.

Betong Øst har tidligere inngått for levering av 30.000 m3 fabrikkbetong til kraftprosjektet Rosten i Gudbrandsdalen. Det bidro til at selskapet ønsker å flytte den midlertidige betongstasjon fra Vinstra til Otta.

− Vi har skrevet kontrakt med Skanska om levering av 30.000 m3 fabrikkbetong til kraftprosjektet Rosten i Gudbrandsdalen. Vi har startet leveranser av sprøytebetong til tunnelsikring fra vårt anlegg på Lom, uttalte Bækkelien i Byggindustrien nr 4.

Konstruksjonsbetongen til prosjektet skal leveres fra Betong Øst sin mobile betongstasjon som per i dag er lokalisert på Vinstra.

Også logistikkmessig i forhold til E6-utbyggingen gjennom Gudbrandsdalen er det gunstig for betongleverandøren å flytte den midlertidige betongstasjonen nordover.