Standard Norge har fått sekretariatet for arbeidet med en europeisk standardisering av BIM, og foreslår fagdirektør i Avdeling for bygg og byggeprosess i Direktoratet for byggkvalitet, Øivind Rooth, som sekretariatsleder.

Norge leder nytt europeisk BIM-arbeid

Standard Norge har fått sekretariatet for Europas samordnede BIM-satsing.

Det skriver Standard Norge i en pressemelding onsdag

Norge har tatt initiativ til å utarbeide europeiske BIM-standarder for internasjonal samhandling av digitaliseringen av bygg- og anleggsbransjen. Standard Norge har nå fått tildelt sekretariatet for satsingen, og stiller med forslag på Øivind Rooth fra Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) som leder av arbeidet.

– At vi har blitt tildelt sekretariatet, viser at norsk BAE-nærings kompetanse på området anses som verdifull. Med norsk ledelse av det internasjonale standardiseringsarbeidet på BIM, har Norge allerede opparbeidet seg internasjonalt ry på området. Norsk lederskap av den europeiske komiteen vil være en vesentlig suksessfaktor for å sikre Norges ønskede utvikling av åpne standarder knyttet til BIM, uttaler administrerende direktør Jacob Mehus i Standard Norge.

I arbeidet med å få etablert en europeisk komité har Norge vært opptatt av at de internasjonale standardene (ISO) må gjøres til europeiske standarder for å motvirke motstridende standarder i de forskjellige europeiske landene.

Både BNL og DiBK har, ifølge pressemeldingen, signalisert at de vil gi finansiell støtte til arbeidet, hvilket har åpnet dørene for at Standard Norge har kunnet ta oppdraget.

Oppstartmøtet for komiteen vil etter planen blir holdt tidlig på høsten i år.