FutureBuilt og 120 HOURS arrangerer global konkurranse

I juni inviterer FutureBuilt og 120 HOURS arkitekter og designere fra hele verden til å delta i en helt ny type profesjonell idékonkurranse, over fem dager. Hovedpremien er på 50.000 kroner.

FutureBuilt programmet for klimavennlig byutvikling i Oslo-regionen har inngått et samarbeid med arrangørene bak verdens største konkurranse for arkitektstudenter, 120 HOURS. Idékonkurransen, som er åpen for både studenter og profesjonelle innen arkitektur- og designfaget, skal finne nye interaktive måter å kommunisere FutureBuilts 50 klimanøytrale forbildeprosjekter til publikum.

- Vi er svært fornøyd med å ha fått til dette samarbeidet med 120 HOURS, som har et spennende konsept som kan bidra til at vi får deltagere fra hele verden. Samtidig tror vi også at oppgaven er så meningsfull at her får både designere, arkitekter, interaksjonsdesignere, kommunikasjonsfolk og andre lyst til å delta, sier Birgit Rusten, Programleder i FutureBuilt

Det originale konkurranseformatet gir deltakerne fem dager, eller 120 timer, til å løse FutureBuilts utfordring. Temaet for oppgaven blir å utvikle et interaktivt konsept for å løfte frem forbildeprosjektenes tilstedeværelse i bybildet. Detaljene rundt oppgaven holdes hemmelig frem til konkurransestart den 15. juni.

- Det er utrolig spennende å få muligheten til å samarbeide med Futurebuilt om en slik type konkurranse. 120 HOURS har alltid hatt som mål om å være en bidragsyter til nye tanker og diskusjoner i samfunnet, og menneskeskapte klimaendringer er definitivt et av de områdene der man trenger å tenke nytt. FutureBuilts arbeid med å vise at det er mulig å utvikle klimanøytrale bygg og byområder med høy arkitektonisk kvalitet, er noe som er helt i tråd med våre egne verdier, sier prosjektleder og med-grunnlegger av 120 HOURS, Peder Brand.