Svarttjern borettslag, en av to vinnere av rehabiliteringsprisen for året 2014. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

Pris til Røverkollen og Svarttjern

Borettslagene Røverkollen og Svarttjern på Romsås fikk årets rehabiliteringspris fra OBOS, og ble hver 150 000 kroner rikere.

Rehabiliteringsprisen ble delt ut på OBOS´ generalforsamling 20 april.

– Når vi i år valgte å gi prisen til to borettslag på Romsås, er det fordi disse borettslagene har gjort en spesielt god jobb. I tillegg bør det nevnes at rehabiliteringen av Romsås har vært helt spesiell, både i omfang og varighet. Resultatet har blitt veldig bra, både for beboerne og for området som helhet, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS.

194,5 millioner kroner

Røverkollen borettslag er bygget i 1974, og består av 5 bygninger med til sammen 238 boliger. Borettslaget har rehabilitert både fasader og uterom de siste årene, og avsluttet i 2014 en våtromsrehabilitering.

Til sammen er Røverkollen borettslag nå rehabilitert for 194,5 millioner kroner, eller 819 000 kroner per leilighet.

360 millioner kroner
Svarttjern borettslag ble bygget i 1968, og består av 18 bygg med 651 boliger. I 2014 avsluttet borettslaget arbeider med blant annet omtekking av tak, nye balkonger med innglassing, etterisolering og teglforblending av fasader og utskifting av vinduer.

Totalt har arbeidene kostet 360 millioner kroner, noe som blir 553 000 kroner per leilighet.

Juryen
Juryen for kåring av Rehabiliteringsprisen ble ledet av tidligere varaordfører og nestleder i byutviklingskomiteen i Oslo, Kari Pahle.

I juryen satt også journalist Jan Gunnar Fjeldstad i Byggeindustrien, sjefsarkitekt Dag Christian Bjørnland i Plan- og bygningsetaten i Oslo og kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS.