Regionvegsjef i Statens vegvesen, Kjell Inge Davik (til venstre) og Jørn Audun Gjennestad, avdelingsleder i Veidekke Entreprenør. Foto: Statens vegvesen

Veidekke signerte E134-kontrakt

Mandag signerte Statens vegvesen og Veidekke Entreprenør den første store kontrakten på prosjektet E134 Damåsen – Saggrenda.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding på sine nettsider.

Kontrakten er på 727 millioner kroner, og ble signert av regionvegsjef Kjell Inge Davik i Statens vegvesen og avdelingsleder Jørn Audun Gjennestad i Veidekke Entreprenør.

– Dette er en stor begivenhet for prosjektet og et viktig steg på veien for å realisere dette viktige prosjektet for Buskerud og kommunene Kongsberg og Øvre Eiker, i tillegg til at dette er et viktig prosjekt for hele forbindelsen mellom øst og vest, uttaler regionvegsjefen.

Syv entreprenører la inn tilbud på kontrakten, som omfatter bygging av strekningen mellom Damåsen og Tislegård, og innebærer bygging av tre kilometer firefelts vei, planskilt kryss på Damåsen og Kongsbergtunnelen på to kilometer, og som skal ha to løp. Kontrakten omfatter også bygging av de tre bruene Damåsen, Diseplass og Majorplassen (overgangsbru) og to tunnelportaler ved tunnelinngangene i øst. I tillegg skal Veidekke Entreprenør bygge omtrent én kilometer ny fylkesvei 286, med ny adkomst til Damåsen pukkverk og parkeringsplass på Diseplass.

– Vi er svært godt fornøyd med tilliten Statens vegvesen har vist oss, og at det var vi som vant konkurransen om dette oppdraget. Sammen skal vi gjennomføre et knallbra prosjekt for trafikantene på denne viktige veiforbindelsen. Her skal en ulykkesbelastet strekning erstattes av ny og sikker vei til glede både for gjennomgangstrafikken og trafikken til og fra Kongsberg og Numedal. Nå ser vi fram til å komme i gang med arbeidene, sier prosjektleder Neal Nordahl i en pressemelding fra Veidekke. 

Arbeidet på første delstrekning starter i juni 2015, og skal være ferdig i november 2018. Vegvesenet har en nullvisjon for ulykker på prosjektet.