Sittende styre fra venstre: Kjetil Stensholt, Marco Johansson, Jan Håkonsen, Rune Sandbakk og Kyrre Esaiassen. Stående teknisk utvalg fra venstre: Arnold Sagen, Ingvar Skarvang, Håvard Thorsrud og Bjørn Norum.

Bra aktivitetsnivå for takstolprodusentene

Norske Takstolprodusenters Forening, som teller 48 medlemmer, melder om et jevnt bra aktivitetsnivå.

Det ble ca. fem prosent nedgang i antall enhetstakstoler fra 856.000 stk. i 2013 til 800.000 stk. i 2014. Det er en jevn økning av antall gitterbjelker fra 6.800 i 2011 til 11.600 stk. i 2014.

Etasjeskiller med gitterbjelker er mye brukt i Storbritannia og Tyskland, men det viser seg at det tar lang tid å komme opp på dette nivået i Norge. Gitterbjelke er en fagverksbjelke som er satt sammen med spikerplater.

Sammen med Trefokus og Treteknisk har foreningen laget Fokus på tre nr. 57 Etasjeskiller med gitterbjelker.

- Gjennom SINTEF Teknisk godkjenning er det utarbeidet «Etasjeskiller med gitterbjelker av tre», nr. 20427. Med denne dokumentasjonen bør det ligge an til en god aksept i byggebransjen, heter det i en melding fra foreningen.

Styret i foreningen i 2015 består av:

Styreleder Jan Håkonsen - Takstolfabrikken AS
Nestleder Marco Johansson - Jatak Alfa Tre Sør AS
Kasserer Rune Sandbakk - Pretre AS

Sekretær Kjetil Stensholt - Optimera Byggsystemer AS
Varamedlem Kyrre Esaiassen - Alta Takstoler AS

Styret har oppnevnt Håvard Thorsrud - ITW Construction Products AS som leder av Teknisk utvalg, som også består av Arnold Sagen - Jatak AS, Ingvar Skarvang - Jatak Alfa Tre AS og Bjørn Norum - PBM AS.