Ett av PK Entrepernørs pågåaende prosjekter er Hånes Panorama i Kristiansand. Illustrasjon: Hånes Panorama

PK Entreprenør har snudd negativ trend

Søgne-entreprenøren ser lyst på fremtiden etter en krevende periode.

Ralf-Georg Olsen. Foto: PK Entreprenør

– Vi kan konkludere med at vi har kommet oss helskinnet gjennom den mest utfordrende perioden i selskapets historie, og kan igjen se fremover og fokusere på det vi skal – drive og utvikle vår entreprenørvirksomhet, opplyser daglig leder Ralf Georg Olsen i PK Entreprenør i en melding.

PK Entreprenørs omsetning i 2014 ble 173,3 millioner kroner og resultat før skatt ble minus 1,6 millioner kroner.

Etter et meget utfordrende 2013, med tap på to store byggeprosjekter, har de tre siste kvartalene i 2014 gitt resultater i balanse.

– Ordrereserven vurderes som bra, og gir et godt utgangspunkt for 2015 og fremover. Det ble høsten 2014 gjennomført en kapitalutvidelse, og selskapet har en god finansiell stilling, ifølge Olsen.

PK Entreprenør beskriver 2014 som et ryddeår, og selskapets resultat vurderes som akseptabelt, hensyntatt at året har vært preget av betydelige omstillinger og løpende forbedring av inntjeningen.

– Det er mange aktører og sterk konkurranse innen bygg og øvrige entreprenørtjenester i Agder-fylkene, men vi ser en bedring i aktivitetsnivået samtidig som boligsalget har vist en positiv utvikling så langt i 2015, sier Olsen.

Den varslede veiutbyggingen i regionen forventes å få positive effekter på noe lengre sikt for aktørene i entreprenørmarkedet på Sørlandet.

– Vi tillater oss å se optimistisk på utviklingen for selskapet fremover, og at eksisterende ordrereserve, ytterligere kostnadsfokus og ikke minst en organisasjon med høy kompetanse i sum gir oss et godt grunnlag for å skape verdier fremover, avslutter Olsen.