Losjeplassen i Drammen. Illustrasjon: Inviso

NCC bygger 102 boliger i Drammen

NCC Construction ved OKK Entreprenør skal bygge 102 boliger på Bragernes i Drammen sentrum til en sum av 215 millioner kroner.

Det skriver NCC i en pressemelding torsdag.

Kontrakten er inngått med Losjeplassen Utvikling, og er verd omtrent 215 millioner kroner.

– Vi er svært tilfredse med å inngå avtale om bygging at et så omfattende prosjekt i Drammen, for en solid og langsiktig boligutvikler. Det er en viktig bekreftelse på at vi besitter solid teknisk og operativ kompetanse i regionen, uttaler divisjonsdirektør Thomas Re Johnsen i NCC Construction Norway.

Prosjektet omfatter, ifølge pressemeldingen, store parkeringskjellere over både ett og to plan. På grunn av utfordrende grunnforhold vil arbeidet med parkeringskjellerne medføre store og tunge grunnsikringsarbeider, skriver NCC. Over parkingskjellerne vil det bli etablert et stort gårdsrom for beboerne.

– Dette er en type prosjekt som passer oss svært godt. En høy andel av arbeidet vil være egenproduksjon, sier distriktssjef Stig Berg i OKK Entreprenør.

Både plasstøpte kjellere og råbygg, klimavegger og innredning vil bli utført av selskapets egne ansatte. OKK Entreprenør har 75 fagarbeidere og en lærlingeandel på nærmere 7 prosent på prosjektet, heter det i pressemeldingen.

– Vi har samarbeidet godt med Nedre Buskerud BBL, som er en av partnerne i Losjeplassen Utvikling, på tidligere prosjekter, og ser frem til å fortsette det gode samarbeidet, sier Berg.

Boligene vil bli tilknyttet fjernvarmeanlegget i Drammen, og forventet byggestart er i august 2015, med ferdigstillelse høsten 2017.