Ill.: Eve-Images

Betonmast med kontrakt på boligprosjektet Løren Stasjon

Betonmast Selvaagbygg AS har inngått kontrakt med Selvaag Bolig ASA om bygging av boligkvartalet Løren Stasjon. Kontrakten er en totalentreprise på 400 millioner kroner (ekskl. mva.).

Prosjektet består av syv boligblokker i opptil seks etasjer over et felles parkeringsareal. Til sammen får prosjektet 212 leiligheter samt noe næringsareal. Prosjektet ligger delvis over den nye Lørenbanen, og får den nye Løren stasjon som nærmeste nabo.

Dette er det foreløpig siste delprosjektet i Selvaag Gruppens utbygging av Lørenbyen, hvor Betonmast Selvaagbygg har regulert, prosjektert og oppført ca. 1.700 boliger.

Betonmast Selvaagbyggs modell, der produksjons- og prosjekteringskompetanse i samspill utvikler prosjektene, har sikret rasjonell prosjektering og utførelse, samt ombruk av utprøvde løsninger.

Lørenbyen har de siste ti årene endret karakter fra industriområde til et av Oslos attraktive boligområder, som også omfatter et bredt lokalt tjenestetilbud, gode parkområder og flere attraksjoner. Når Lørenbanen og Løren T-banestasjon åpner om ca. 1 år, blir også kommunikasjonsmulighetene til området svært gode.

- En så stor urban konverteringsprosess i et område som Løren, har bydd på mange utfordringer, uttaler en stolt Frode Antonsen, administrerende direktør i Betonmast Selvaagbygg. Boligprosjektet Løren stasjon er kronen på verket, og samtidig en bekreftelse på at vår modell, med prosjektering i eget hus, gir betydelige fortrinn, evne til raske markedstilpasninger og samtidig god kvalitet.