Polyseam lanserer ny type fugemasse

Etter over ett år med videreutvikling har norske Polyseam AS kommet med en med oppgradering av sin IPT Fugemasse, og har begynt leveringer av generasjon to til byggenæringen.

- Enkelt forklart så er krymping under herding redusert med hele 50 prosent og limeegenskapene er også kraftig forbedret. Forskningsarbeidet bak har vært alt annet enn enkelt med bruk av blant annet avansert nano-teknologi for å gi best mulige egenskaper, heter det i en melding fra selskapet.

De peker på at den nye generasjonen skal gi fordeler ved at fugemassen kleber godt selv på litt støvete overflater.

- Man slipper da å bruke en primer eller å vaske veldig nøye, og dette medfører tidsbesparelser på byggeplasser, skriver de i meldingen

Produktet leveres nå med 25 års garanti.

- Bakgrunnen for utviklingsarbeidet stammer fra Polyseam AS sitt engelske produksjonsselskap i 2013 hadde som første selskap i verden utviklet en ny patentert teknologi med fugemasse for bygg og anleggsbransjen siden et japansk selskap utviklet MS-Polymer i 1982, heter det i meldingen.

Den nye teknologien fikk navnet IPT som står for Inert Polymer Technology, som skal ha flere nyvinninger. I 2010 ble prosjektet innledet, hvor man satte ned ett mål om å utvikle en ny teknologi med alle egenskaper som finnes i alle tidligere forskjellige fugemasser pluss noen nye.

- Ifølge våre kjemikere så var dette ikke tidligere mulig, men med tilgang til nyskapninger innen kjemi fra blant annet diverse engelske universiteter, så klarte vi etter tre års utvikling å endelig å formulere og produsere den nye teknologien. Før IPT måtte en montør som skulle fuge ta stilling til en komplisert miks av faktorer inkludert variabler slik som overflater, type fuge og graderinger av fugemassen. Den nye fugemassen IPT minimerte risikoen for feil valg av produkt og er passende for nesten alle applikasjoner, skriver Polyseam.