(A0S) Sikkerhetskurs for pumpeoperatør og båndbilsjåfør

StedGardermoen, Norge
ArrangørFabeko og Arbeidstilsynet
Fra13.06.2015
Til14.06.2015
TidspunktLørdag kl 10.00 - søndag kl 16.00

Kurset er en del av et opplæringsprogram for båndbilsjåfører og pumpeoperatører og dekker de krav som er gitt i Arbeidsmiljøloven og forskrifter samt de kompetansekrav som er angitt i NS-EN 206 -1 og NS-EN 13670.

Kurset er en del av et opplæringsprogram for båndbilsjåfører og pumpeoperatører og dekker de krav som er gitt i Arbeidsmiljøloven og forskrifter samt de kompetansekrav som er angitt i NS-EN 206 -1 og NS-EN 13670. Kurset er utarbeidet av FABEKO i samarbeid med Arbeidstilsynet og er godkjent av Betongopplæringsrådet.

Hensikt: Tilrettelagt opplæring og kompetanseheving av båndbilsjåfør og pumpeoperatør innen betongproduksjon for å tilfredsstille bedriftens behov og standardens krav til kompetanse.

Målgruppe: Personell som skal dokumentere kompetanse med tilleggskurs som kreves for båndbilsjåfør og pumpeoperatør.

Varighet: Ca. 14 timer inkl. eksamen og gruppeoppgaver. Kursbevis tildeles etter gjennomført kurs med bestått eksamen. Kompetansebevis (BT) utstedes av BOR etter gjeldende regelverk når dokumentasjon av forkunnskaper og praksis foreligger.

OBS! Eksamen: Vi gjør oppmerksom på at det bare gis adgang til eksamen etter gjennomført kurs. Det kreves 100 % tilstedeværelse i undervisningen for å få adgang til eksamen. I særskilte tilfeller kan det gis tilgang til eksamen etter avtale med sekretariatet i Betongopplæringsrådet for å dokumentere kompetanse, men dette må avtales på forhånd med sekretariatet i Betongopplæringsrådet.

Særordninger: Deltakere som av medisinske grunner, ved dysleksi eller lese- og skrivevansker eller ved andre grunner har behov for særordninger i forbindelse med eksamen, må melde fra om dette ved kursstart til kursarrangør. Det kan innvilges 25% (dog maksimum 1 time) utvidet tid ved skriftlig eksamen.

Kompetansebevis: For tildeling av kompetansebevis (PO) Pumpeoperatør eller (BTS) Betongtransportør- sikkerhet må kurset være gjennomført og eksamen bestått. I tillegg må arbeidsgiver ha gitt personellet spesifikk opplæring på maskin samtidig som at krav til relevant praksis må være tilfredsstilt. Kurs (A0) må i tillegg være gjennomført og eksamen bestått.

Kompetansebevis utstedt av Betongopplæringsrådet: Kompetansebevis med godkjente kompetanseklasser utstedes av BOR etter søknad mot et behandlingsgebyr (kr 900,-) når alle kurs i serien er gjennomført og dokumenterte forkunnskaper og praksis foreligger. De aktuelle kurser må gjennomføres i hensiktsmessig og angitt rekkefølge.

NB! Det tas forbehold om tilstrekkelig antall deltakere på kurset. Evt. avlysning vil skje før påmeldingsfristen. Vi tar ikke ansvar for allerede innkjøpte flybilletter og annet. Ved frafall fra kurset kreves det sykemelding ellers må full kursavgift betales - inkl. kurspakke pr. dag.

Påmeldingsfrist: 5. juni

Program og påmelding