Administrerende direktør Petter Eiken i ROM Eiendom.

Mer enn doblet omsetning for ROM

ROM Eiendom økte omsetningen fra 699 millioner i 2013 til 1.694 i 2014. Det betyr en økning på over 240 prosent.

Det kommer frem av ROM Eiendoms årsberetning for 2014.

Årsresultatet for NSB-konsernets eiendomsselskap ble på 1.050 millioner, mot 276 millioner året før.

– Salget av Schweigaards gate 23 og 23 i slutten av året bidro til et ekstraordinært godt resultat, et resultat av mange års prosjektarbeid i nært samarbeid med byggets leietakere. Interessen for å investere i et godt planlagt og designet miljøbygg viste seg å være høy også i utlandet, og bidro sammen med lave renter til en god salgspris. At vi i tillegg ble hedret med Statens Byggskikkpris for disse byggene, viser at vårt bidrag til byutviklingen blir verdsatt høyt, uttaler administrerende direktør Petter Eiken i beretningen.

ROM Eiendoms eiendomsportefølje er nesten i størrelsesorden 1.000 bygg, og de årlige vedlikeholdsinvesteringene ligger, ifølge Eiken, på rundt 120 millioner.

2014 har vært et innholdsrikt år for den store eiendomsaktøren. Foruten ansettelsen av administrerende direktør Petter Eiken i mars 2014, har en rekke nye byggeprosjekter blitt igangsatt, som passivhuskontorer ved Bergen stasjon og Trapphuset i Trondheim. I tillegg har ROM mottat Statens Byggeskikkpris for Schweigaards gate 21 og 23, samt solgt disse byggene til KLP Eiendom for 1,75 milliarder kroner.

– Over tid har ROM utviklet seg fra primært å fokusere på å realisere verdiene i overflødig jernbaneeiendom, til å bli en aktiv byutviklingsaktør. Vi vil fortsette å bygge disse ferdighetene videre, i nært samspill med politikere, administrasjon og innbyggere i byer og steder i vekst, slår Eiken fast.