Det var mange politikere og engasjerte foreldre som møtte opp til markering av første spadetak.

Skanska bygger nye Eikefjord skole

Fredag 10. april signerte Skanska og Flora kommune avtalen om bygging av Eikefjord Barne og Ungdomsskole. Det er en svært etterlengtet skole med en litt spesiell forhistorie som nå blir en realitet.

Mange i lokalsamfunnet har jobbet i mange år for å få realisert en ny skole i Eikefjord, og det var derfor mange politikere og engasjerte foreldre som møtte opp til markering av første spadetak. Det opprinnelige skoleprosjektet ble stoppet av politikerne tidlig på året i fjor som følge av at kostnadene ble for høye. Etter fem år med utvikling hadde prislappen endt på 150 millioner kroner. Men politikerne ga ikke opp prosjektet, og i juni 2014 besluttet bystyret å lyse ut prosjektet på ny, men med en ny gjennomføringsmodell. Det ble arrangert en design-build konkurranse, og denne konkurransen gikk Skanska seirende ut av.

De siste månedene har Skanska og kommunen gjennomført en samspillfase som altså resulterte i at Skanska nå har signert kontrakt med kommunen om bygging av skolen i totalentreprise. Kontrakten har en verdi på 86,6 millioner kroner, og den nye skolen skal være klar allerede til skolestart i 2016.

- Vi er veldig glad for at kontrakten nå er signert. Det har vært veldig morsomt å jobbe med utviklingen av dette prosjektet. Denne konkurranseformen gjør at vi har kunnet fokusere helt og fullt på byggbarheten og kundens behov. Vi har hatt med oss både arkitekt og rådgivere i teamet vårt. I tillegg har alle fag, representert med pre-kvalifiserte samarbeidspartnere, vært involvert i tidligfasearbeidet, forteller Lars Osland distriktssjef for Skanska i Sogn og Fjordane.

Prosjektet har også vært pilotprosjekt for arbeidet med både trimmet bygging og tidligfase-arbeid i Skanska-konsernet. Målet med piloten var først å definere hva som gjør byggbarheten høy, for deretter å definere form og design på bygget.

– Det at alle fag har vært involvert hele veien gjør at vi har klart å skape effektive prosesser og et solid beslutningsgrunnlag. Utviklingen av dette prosjektet har virkelig vært et godt team-arbeid, og jeg er sikker på at vi skal klare å fortsette det gode samarbeidet når vi nå skal begynne å bygge, avslutter Osland.

Det litt spesielle utviklingsarbeidet til prosjektet ble også markert under kontraktsigneringen. Rett etter at Skanska hadde signert avtalen med kommunen, signerte alle samarbeidspartnere sine avtaler med Skanska.

Fra kontraktssigneringen.