Daglig leder Idar Kirkhorn i Vianova Systems.

Vianova kjøper svensk geoteknisk it-selskap

Vianova Systems overtar 100 prosent av svenske Vianova Geosuite.

Det skriver Vianova i en pressemelding denne uken.

Den norske systemutvikleren har eid en tredjedel av Vianova Geosuite siden 2005, men av 16. april i år, tar Vianova Systems over hele selskapet.

– Etableringen vi gjorde sammen med svenske Programbyggarna og de ansatte i selskapet i 2005, samlet det geotekniske it-miljøet i Norge og Sverige. Nå er vi enige om å ta denne satsingen enda et skritt videre, sier Idar Kirkhorn, daglig leder i Vianova Systems.

– Fremtidens prosjekteringsløsninger vil bestå av fullt integrerte, tverrfaglige BIM-verktøy som dekker alle fag, med geoteknikk som naturlig fundament, fortsetter Kirkhorn.

Vianova Geosuites mest sentrale produkt er Geosuite Toolbox, som er en verktøypakke for geoteknisk prosjektering. Utviklingen har skjedd i nært samarbeid med det norske geotekniske miljøet (NGI, SINTEF, NTNU, Multiconsult, GeoVita, Statens Vegvesen og Vianova Systems) og det svenske geotekniske miljøet, representert med AutoGRAF-foreningen.

Daglig leder Jan Ludvigsson i Vianova Geosuite forsikrer om at selskapets kunder ikke vil merke noen forskjell fra før overtakelsen.

– Vi fortsetter som eget selskap, og bygger stein på stein også fremover. Etter hvert vil det imidlertid innebære en styrking av utviklingsressursene, ikke bare i Sverige, men også i Norge. Vi har samarbeidet veldig godt med Vianova Systems helt siden starten i 2005, og er sikre på at både vi og kundene får enda bedre muligheter fremover, sier han i pressemeldingen.