Skjeggestadbrua etter sprengning 25. mars. Foto: Statens vegvesen

Vil bygge avlastningsvei på gammelt jernbanespor i Holmestrand

Vestfold fylkeskommune vil ha 110 millioner kroner til å bygge ny vei gjennom Holmestrand for å avlaste et presset veinett etter Skjeggestadbrua-kollapsen.

Det skriver NRK Vestfold i en artikkel på sine nettsider.

Etter at Skjeggestadbrua på E18 kollapset 2. februar, har trafikken blitt stor på omkjøringsveiene, skriver statskanalen.

Holmestrand-ordfører Alf Johan Svele (H) og fylkesordfører Per-Eivind Johansen (H) sier overfor NRK at staten bør bevilge 110 millioner kroner for å få åpnet en ny vei gjennom Holmestrand sentrum for å avlaste omkjøringsveiene på E18.

– Vi ønsker å gjøre det som blir det gamle jernbanesporet gjennom Holmestrand om til en bilvei som kan avlaste trafikken på omkjøringsveiene, uttalte Johansen (H) under en befaring ved Skjeggestadbrua i går.

Medlemmer av Stortingets transportfraksjon var også med på befaringen.

– Jeg lover å jobbe raskt for å få til bedre omkjøringsløsninger for E18, sier Linda Hoffstad Helleland, leder av Stortingets transport- og kommunikasjonskomité (H), til nrk.no.

Kommune- og fylkespolitikerne håper dermed at man er et skritt nærmere på veien mot de 110 millionene man håper på for å bygge ny vei.