Multiconsult planlegger Mekong-elvens fremtid

Norske Multiconsult bistår i utviklingen av vannkraftløsninger og -retningslinjer i et av verdens mest aktive områder for hydroelektrisitet i Sørøst-Asia.

Det skriver Multiconsult i en pressemelding mandag.

Multiconsult bistår Mekong River Commission med å utarbeide bærekraftige retningslinjer og strategier for fremtidig vannkraftutbygging i hele nedre Mekong- vassdraget i Sørøst-Asia. Prosjektet utføres i samarbeid med Deltares, skriver Multiconsult i meldingen.

Mekong-regionen er, ifølge pressemeldingen, et av de mest aktive områdene for vannkraftutbygging i verden.

– Prosjektet, som ledes av seksjon for hydrologi og vannressurser i Multiconsult, er tverrfaglig og vil ha fokus på å foreslå «best practice-løsninger» ved å integrere teknisk design med gode løsninger for miljø og vannhusholdning. Innen miljø vil det være spesiell fokus på fiske, fiskeri og sediment-håndtering, men også andre temaer vil bli vurdert, uttaler oppdragsleder for Multiconsult, Leif Birger Lillehammer.

Hovedleveransen for studiet er bærekraftige retningslinjer og strategier med fokus på miljøvennlige tiltak, men Multiconsult og Deltares skal også identifisere kunnskapshull og foreslå behov for videre forskning og utvikling innen identifiserte områder, heter det i meldingen.

Kontrakten har en totalverdi på 1.6 millioner amerikanske dollar, og prosjektet vil pågå over halvannet år.