For å markere hvor viktig sikkerhet er, og hvor fornøyde man er med fraværet av ulykker, har MT Højgaard innført en ekstra liten belønning hver gang de runder en milepæl uten arbeidsulykker.

Rundet 2x200 dager uten arbeidsulykker

MT Højgaard rundet 2x200 dager uten arbeidsulykker på byggeplassene Holmenveien og Teglverkstomta.

MT Højgaard er totalentreprenør for en skole og flerbrukshall, samt en barnehage, som nå er under oppføring.

- Sikkerhet har vært en viktig del av de daglige rutinene på byggeplassene. Nylig markerte de på begge plassene en milepæl - 200 dager uten arbeidsulykker av noe slag, heter det i en melding fra selskapet.

- Vi er svært glade for å nå 200 dager uten en eneste ulykke, sier prosjektleder Anders Feldbæk Kristensen i MT Højgaard.

Det er til nå gått 580 arbeidsdager, eller mer enn 200.000 arbeidstimer siden oppstarten på Teglverkstomta. I løpet av denne tiden er en forstuet fot etter en snubleulykke den eneste arbeidsulykken på byggeplassen.

For å markere hvor viktig sikkerhet er, og hvor fornøyde man er med fraværet av ulykker, har MT Højgaard innført en ekstra liten belønning hver gang de runder en milepæl uten arbeidsulykker.

- Vi griller pølser og burgere til alle håndverkere på byggeplassen for å vise at vi setter stor pris på den jobben de gjør, og for å understreke viktigheten av en sikker arbeidsplass. Dette har blitt en hyggelig begivenhet og et felles mål for alle som jobber på våre byggeplasser, sier prosjektleder på Holmenveien Jesper Quist.

- I tillegg til dyktige håndverkere, har god dialog med underentreprenører vært en avgjørende suksessfaktor. Som totalentreprenør har MT Højgaard til enhver tid knyttet til seg et større antall underentreprenører. Med ulik arbeidskultur og rutiner er risikoen for arbeidsulykker større, og kommunikasjonen er derfor enda viktigere. Verneutstyr sjekkes daglig og vernerunder gjennomføres regelmessig. Eventuelle anmerkninger blir utbedret umiddelbart, heter det i meldingen.

Teglverkstomta skole skal ha 800 elever fra 1.-10. trinn, samt en tilknyttet flerbrukshall, og skal stå ferdig 1. juli 2015.

Holmenveien er en barnehage oppført i moduler samt en gammel villa som blir totalrenovert og vil stå ferdig før sommeren.