Byggereglene er endret

StedStavanger, Norge
ArrangørTFSK
Fra02.06.2015
Til02.06.2015
TidspunktTirsdag kl 8.30 - 15.00

Målgruppe:
Kurset passer for de som praktiserer reglene i byggevirksomhet og i saksbehandling. Kurset passer for byggherrer, prosjekterende, utførende, kontrollører og i kommunene, samt for de som driver FDV. De som kommer borti bygging i innkjøpssammenheng vil også ha nytte av kurset. Dette er et detaljkurs med fokus på endringene i plan- og bygningsloven. Kurset tar kun opp endringene og egner seg ikke som innføring i byggeregler. Da anbefales kurset «PBL med forskrifter og endringer».

Kursomtale:
Byggereglene er under hyppige endringer for tiden. Loven og forskriftene har fått flere endringer og de har betydning for den som skal bygge. Formålet er å fjerne plunder og heft, og det kan endringene godt føre til. Byggesaksprosessene skal bli mer effektive. Endringene reduserer rommet for tilfeldig lokalt skjønn, blant annet gjennom å tydeliggjøre den enkeltes ansvar. Det kreves mer av tiltakshaver og foretak. Men noen deler endres helt. Lokal godkjenning blir borte og fra nyttår er ikke lavenergihus godt nok. Da blir det passivhusnivå som gjelder.
Kurset tar opp alle endringer som er vedtatt eller forslått de siste to årene. Både endringer fra 2014, nyttår, i sommer og det som kommer nyttår 2015/16. Spennet blir fra ny forskrift om dokumentasjon, endringer i planreglene, endringer i byggesak, forenklinger, nye energikrav mm.

Påmeldingsfrist: 5. mai

Program og påmelding