Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Kai i Tromsø rasert etter flaggskipbesøk

Da sjøforsvarets stolthet forlot Tromsø, skal kaien ha blitt påført store skader.

Det skriver bladet Nordlys i en artikkel på sine nettsider.

Forsvarsdepartementet har avvist et erstatningskrav på 362.000 kroner fra Tromsø havn etter at havneanlegget i Tromsø fikk store skader under et besøk av fregatten «KNM Thor Heyerdahl».

Advokat Hallvard Østgård har nå svart departementet på vegne av Tromsø havn, og viser til flere lover hvor uaktsomhet står sentralt. Tromsø havns argument er at mannskapet på «KNM Thor Heyerdahl» var uaktsomme da en fire meter lang fender på ett tonn ble presset inn under kaia og raserte det elektriske anlegget.

«KNM Thor Heyerdahl» ankom Tromsø 7.mars i 2014 i forbindelse med øvelsen Joint Viking. Fregatten er den største i sitt slag. På grunn av skrogets spesielle utforming, trenger fartøyet ekstra fendring når den ligger til kai.

Trass døgnbemanning, var det ingen som la merke til at en av de seks ett tonn tunge yokohamafenderne ble presset inn under kaianlegget, hvor den skal ha ødelagt det elektriske anlegget ved kaien.

«Etter vår vurdering er det klart at samtlige vilkår for erstatning oppfylt. Det bes derfor om at Departementet dekker vår klients økonomiske tap», skriver Tromsø Havns advokat til Forsvarsdepartementet.