Illustrasjon: CF Møller.

Backe Prosjekt inngikk OPS-kontrakt for nytt sykehjem

Byggingen av et nytt OPS-sykehjem til 577 millioner er starten på en storstilt oppgradering av Oslos sykehjem.

Fakta

OPS – Offentlig Privat Samarbeid, er et samarbeid mellom offentlige og private aktører. Det private OPS-selskapet har byggherrerollen, utfører prosjektering og tar ansvar for bygging, finansiering, drift og vedlikehold i en definert periode.

Ansvarlig byggherre for prosjektet er Backe Prosjekt AS gjennom selskapet HSV Bygg AS. Entreprisen gjennomføres i et arbeidsfellesskap mellom Backe-selskapene AS Ing. Gunnar M. Backe (GMB) og Forny AS.

- Flere av Oslo kommunes sykehjem har store oppgraderingsbehov. Det nye sykehjemmet skal fungere som avlastningshjem mens eksisterende bygninger blir rehabilitert, forteller administrerende direktør i Backe Prosjekt, Bjørn Tore Hagness i en pressemelding.
Som et av de første trinnene for å oppfylle Oslo kommunes Sykehjemsbehovsplan 2014-2024, igangsettes nå byggingen av OPS-sykehjemmet i Henrik Sørensens vei på Ellingsrud.

Backe Prosjekt inngikk OPS-kontrakten med kommunen, og benytter Backeselskapet AS Ing. Gunnar M. Backe (GMB) som totalentreprenør.

Byggingen startet mandag 16. mars 2015, og planlagt ferdigstilling er våren 2017.
- Om drøye to år skal 146 beboerrom stå klare på Ellingsrud. Det totale arealet på 17000 m2 vil også inneholde et dagsenter, fellesarealer og arealer til administrativt personell, forteller administrerende direktør i AS Ing. Gunnar M. Backe(GMB), Arne Landmark.
I sykehjembehovsplanen for 2014-2024 vurderes det nå å opprette flere OPS-prosjekter, samt å flytte flere offentlige prosjekter over på OPS-kontrakt. Backeselskapene stiller seg bak forslaget.
- Vi har lang erfaring med OPS-prosjekter, og mener bestemt at dette er en gunstig organiseringsform. Bruk av OPS gir et tett samarbeid mellom kontraktspartene, noe som muliggjør en effektiv prosess og kostnadsoptimale bygg. Med dette bygget sikrer kommunen at Oslos eldre og syke blir sikret et verdig tilbud, forteller Hagness.

Sykehjemmet vil få 146 beboerrom, et dagsenter samt fellesarealer og arealer til administrativt personell. Totalt areal er 17000 m2 BTA.
Byggestart på prosjektet var 16.03.15, med ferdigstillelse våren 2017.