Veidekke godtar millionbot etter dødsulykke

Veidekke Entreprenør godtar en fire millioner kroner stor bot de er ilagt etter at en tømrer mistet livet i en arbeidsulykke på Sotra i fjor.

Det skriver vestnytt.no i en artikkel fredag.

Fredag 25. april i fjor omkom en tømrer etter et fall på nesten ti meter under byggingen av Kystgarasjen ved Sartor Storsenter på Sotra utenfor Bergen. Ulykken skjedde da tømreren jobbet med å montere de siste etasjeskillene på det fjerde og øverste dekket i anlegget, skriver vestnytt.no.

Politimesteren i Hordaland har uttalt at Veidekke skal ha brutt flere paragrafer i arbeidsmiljøloven samt forskrifter om utføring av arbeid i forbindelse med ulykken. Ved å godta boten på fire millioner kroner unngår Veidekke at påtalemaktene legger ned påstand om en 800.000 kroner større bot, samt krav om å betale saksomkostningene.

Politiadvokaten som har vurdert omstendighetene rundt dødsulykken, mener Veidekke brøt paragrafen i arbeidsmiljøloven som slår fast at virksomheten skal sørge for et fullt ut forsvarlig arbeidsmiljø. I tillegg skal entreprenøren også ha brutt forskriften om at det skal monteres sikring mot fall hvor det er nødvendig.

Det skal også ha blitt tatt en snarvei i utarbeidingen av sikker jobbanalyse (SJA).

Kommunikasjonsdirektør Grete Nykkelmo i Veidekke slår fast at entreprenøren ikke har fulgt sine egne sikkerhetsrutiner på prosjektet.

– Sikkerheten var ikke god nok. Det førte til dette tragiske dødsfallet. Dette tar vi innover oss gjennom å vedta boten, sier Nykkelmo til vestnytt.no.

Hun understreker at arbeidet med sikkerhet er noe av det viktigste entreprenøren gjør.

– Det viktigste er at folk kommer trygt hjem, og slike ulykker skal ikke skje. Dessverre gjorde det likevel denne gangen, sier hun.