CG Glass leverte blant annet til PWC-bygget i Operakvarteret i Oslo. Arkivfoto

CG Glass tilbake i markedet

Etter et forsøk på tvangsakkord før påske som endte med konkurs, er CG Glass tilbake i produksjon.

Tidligere daglig leder og eier Eivind Brøvig har startet nytt selskap, CG Glass Vennesla AS, etter å ha kjøpt «innmaten» fra konkursboet av Nordea, melder Fædrelandsvennen.

Det betyr i praksis at det nye selskapet til Brøvig har kjøpt varelageret, kundefordringer, maskiner og annet utstyr samt trådt inn i en gunstig leiekontrakt med det kommunale eiendomsselskapet.

Avventer gjenansettelser

Eivind Brøvig er daglig leder og markedssjef i det nye selskapet hvor flere sentrale medarbeidere fra tiden før konkursen er på plass.

– I utgangspunktet tenker vi å ansette alle de 47 som arbeidet her før konkursen. Men vi er nødt til å ha visshet om at kundene er med oss videre, og om vi følgelig trenger samme kapasitet som før, uttaler Brøvig til avisen.

Forhandlet med Nordea

Det har vært Nordea og Nordea Finans som har vært Brøvigs avtaleparter i forbindelse med reetableringen av virksomheten.

– Banken hadde pant i alt som det er mulig å ha pant i. Ettersom det ikke lå merverdier i de pantsatte eiendelene utover det banken selv skulle ha for å dekke sitt eget tilgodehavende, besluttet boet å overlate alt sammen til banken, såkalt abandonering, opplyser bobestyrer advokat Thor-Erik Andersen i Advokatfirma Wigemyr til avisen.

Søkte tvangsakkord

Det var rett før påske at vi her på bygg.no kunne melde at CG Glass hadde søkt gjeldsforhandlinger om tvangsakkord etter at en konkursrammet kunde hadde utløst økonomisk krise i Vennesla-bedriften.

Glassleverandørens glansår var 2005-07 hvor familiebedriften gikk med betydelige overskudd. I årene fra og med 2009 til og med 2013 gikk bedriften derimot med totalt 19,7 millioner i underskudd. I 2014 gikk Eivind Brøvig via eierselskapet CG Gruppen AS inn med 10 millioner kroner i frisk egenkapital.