Sverre Tiltnes i Bygg21 inviterer til frokostmøte om produktivitet i byggenæringen. Arkivfoto: Jan Gunnar Fjeldstad

"Nye" Bygg21 satser på frokostseminarer

Hvordan kan byggebransjen bli mer effektiv? 15. april arrangerer Bygg21 frokostmøte om produktivitet.

Med nytt styre, nye lokaler og nye nettsider tar Bygg21 sats for å løfte byggenæringen.

I tiden framover skal samarbeidet arrangere en serie frokostseminar der bransjens viktigste utfordringer vil bli belyst.

Det første frokostmøtet går av stabelen allerede den 15. april.

- Vi vil ha fokus på produktivitet på det aller første møtet, sier programdirektør i Bygg21, Sverre Tiltnes.

Statsbygg og Reinertsen er med

Med på arrangementet er Kristian Reinertsen, i Reinertsen AS, og avdelingsdirektør Geir Jensen i Statsbygg. Begge de to entreprenørene har arbeidet systematisk for å øke effektiviteten i sine byggeprosesser. Mens Statsbygg har satset offensivt på LEAN er Reinertsen primusmotor bak forskningsprosjektet SpeedUP.

LEAN

Statsbygg har konkrete resultater å vise til. Under rehabiliteringen av brannsikringen av Haugesund fengsel reduserte Statsbygg byggetiden fra 90 til 11 dager, ved hjelp av LEAN.

- Det er mange selskaper som på ulikt vis arbieder med å øke effektiviteten i enkeltprosjekt. Utfordringen for bransjen som helhet er hvordan vi kan høste erfaringer av disse prosjektene, og løfte hele bransjen, sier programdirektør Tiltnes.

- Vi gleder oss til å høre Statsbygg og Reinertsen dele sine erfaringer, sier han. Selv vil vi presentere hvordan Bygg21 planlegger å bidra til økt produktivitet. Vi håper derfor mange kommer for å gi oss innspill og gjøre oss kjent med deres erfaringer og synspunkter.