Fontenen i Frognerparken/Vigelandsanlegget. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Byrådsleder avblåser fontene-tørrlegging i Oslo

Fontenene i Oslo blir likevel fylt opp med vann i sommer, bekrefter byrådsleder Stian Berger Røsland (H). Han stenger dermed kranene for Vann- og avløpsetatens utspill om tørrlagte fontener på grunn av pengemangel.

– Det er ikke aktuelt å stoppe fontenene i Oslo. Det er alltid ting man kan prioritere ulikt, men vann i fontene er ikke noe som aktuelt å droppe, sier han til VG.

Det var tidlig torsdag morgen at NRK meldte om pengemangel og påfølgende tørrlegging av en rekke av byens fontener og dammer i sommer.

– Vi kan ikke love at det blir vann i fontenene. Vi bruker fire-fem millioner kroner på drift, og de pengene har vi ikke, sa overingeniør Lars-Erik Berger i Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune.

Konsekvensen var at rundt 30 fontener og like mange dammer, plaskebassenger og drikkefontener kunne bli stående uten vann i verdens rikeste land denne sommersesongen.

Byrådslederen har sin teori om hvorfor etaten kom med utspillet.

– Jeg ser på uttalelsen deres som et av mange innspill til budsjettdebatten vi har i byrådet nå. Men at det blir vann i fontene i sommer er like sikkert som at sola står opp i morgen, sier Berger Røsland.