Daglig leder Erik Jølberg i TESS (t.v.) presenterer messestaben for IM2015.

Rekordmange på Industriens Motemesse

Den 13de utgaven av Industriens Motemesse noterte ny besøksrekord. Messen ble arrangert i Telenor Arena 25. og 26. mars.

– Det til tross for at ganske mange påmeldte ble værfaste i det voldsomme snøværet som herjet på Østlandet den siste messedagen, forteller daglig leder Erik Jølberg i TESS.

TESS er arrangør av Industriens Motemesse, som tradisjonelt har vært arrangert annet hvert år.

– Vi registrerte i overkant av 1.400 deltakere, mens antall påmeldte var noe høyere. For oss er dette uansett ny rekord, fastslår Jølberg, som understreker at besøkende på Industriens Motemesse først og fremst er inviterte beslutningstakere i næringsliv og offentlig forvaltning og representerer tusenvis av arbeidsplasser.

IM-2015 ble arrangert med interesseorganisasjonen NORWEA (Norsk Vindkraftforening), Bærum Næringsråd og Norsk elbilforening som samarbeidspartnere.

Fokus på fornybar energi

Industriens Motemesse ble en møteplass for aktører i ledende industrimiljøer som har fokus på fornybar energi og teknologioverføring. 112 utstillere, 38 foredragsholdere og ledende politikere var samlet for å presentere løsninger i verdikjeden på veien mot et større industrimiljø for fornybar energi. Samtidig presenterte IM-2015 løsninger for dagen i dag. På messa ble det blant annet presentert el-drevne kjøretøyer og en hydrogenbuss. Parallelt snakket flere foredragsholdere om bærekraftig transport og samferdsel.

- Utstillerne melder om godt besøk og god faglig dialog på standene. Det er jo noe av poenget med en møteplass som dette, sier Jølberg

Brubygging i SpeedMatch

– SpeedMatch har også en sentral funksjon på en møteplass som dette. I år ble det for eksempel avholdt 200 møter mellom sentrale bedrifter og leverandører i løper av halvannen dag. Det er en effektiv og fruktbar møteform som for mange har gitt gode resultater.

- Første gang vi tok i bruk denne møteformen var i 2005 på Industriens Motemesse, om bord i hurtigruteskipet Trollfjord. Siden har SpeedMatch hatt fast plass på programmet, forteller Jølberg.

Gamle og nye næringer

Industriens Motemesse tok et krafttak for å skape en møteplass som bygger bru mellom gamle og nye næringer. Arrangementet har tradisjonelt vært en industrimesse med vekt på produkter og løsninger til drift og vedlikehold for profesjonelle brukere. Nå var tiden inne for å etablere en møteplass på Østlandet for alle med interesser innenfor fornybar energi.