– Vi mener tilbudet ble avvist på feilaktig grunnlag, men vi orker ikke å ta denne saken videre da vi ikke er i posisjon til å få jobben, sier adm. dir. Frode Nilsen i LNS.

LNS mener E134-avvisningen er feil

Adm. dir. Frode Nilsen i LNS mener entreprenørens tilbud ved E134 Damåsen – Saggrenda ble avvist på feilaktig grunnlag.

Tidligere denne uken kom meldingen om at OSSA, som hadde det laveste tilbudet ved den første delstrekningen ved E134 Damåsen – Saggrenda i Kongsberg, ble avvist fordi Statens vegvesen mener det spanske entreprenørselskapet ikke oppfyller kvalifikasjonskravene. Veidekke, som hadde den nest laveste summen, er innstilt til jobben.

Ufullstendig tilbud
Statens vegvesen kunne samtidig opplyse at også LNS sitt tilbud ble forkastet. Begrunnelsen var at tilbudet var ufullstendig. Frode Nilsen sier til Byggeindustrien at de er uenig i Vegvesenets vurderinger.

– Vi mener tilbudet ble avvist på feilaktig grunnlag, men vi orker ikke å ta denne saken videre da vi ikke er i posisjon til å få jobben, forteller han.

Manglet et vedlegg
LNS-sjefen opplyser at tilbudet ble forkastet fordi det manglet et vedlegg med enhetspriser på noen skilter.

– Vi hadde med hovedsummen, men ikke enhetspriser. Det er med andre ord en mikroskopisk bit av tilbudet, konstaterer Nilsen.

– Unødvendig strengt
Han mener det er unødvendig strengt av Vegvesenet å forkaste et tilbud på grunnlag av en beklagelig forglemmelse som byggherre lett kunne etterspurt.

– Informasjonen vi har utelatt kunne blitt etterspurt og det påvirket ikke vår tilbudssum. Vi mener derfor avgjørelsen er feil, sier Nilsen.

Roser Vegvesenet for OSSA-avvisning
Hva tenker du om at OSSA ble avvist på grunn av manglende kvalifikasjoner?

– Jeg synes det er bra at Statens vegvesen viser at de ikke bare ser på pris når tilbudene evalueres. Jeg må gi Vegvesenet honnør for at de har tatt opp denne hansken, svarer Nilsen.