Samfunnssikkerhet i BAE-sektoren – trusselvurdering, objektsikkerhet – nye standarder

StedKristiansand, Norge
ArrangørNBEF
Fra13.04.2015
Til13.04.2015
TidspunktMandag kl 8.30 - 10.00

Frokostmøte og webinar:

Målgruppe: Alle som er opptatt av temaet samfunnssikkerhet

Kursomtale: Verdier, og avkastningen fra dem, er grunnlaget for enhver organisasjon å levere ut fra sine mål. Enten den er fra offentlig eller private sektor, og om disse er av fysisk, økonomisk, menneskelig eller immateriell karakter, er det god forvaltning å kartlegge risiko, trusler og verdier. Verdier er iflg NS5830 en «ressurs som hvis den som blir utsatt for uønsket påvirkning vil medføre negativ konsekvens for den som eier, forvalter eller drar fordel av ressursen». Verdier kan på ulike vis være utsatt for tilsiktede uønskede hendelser. På frokostmøtet 13.04 har vi samfunnssikkerhet som overskrift, med fokus på BAE-sektoren og vårt bygde miljø. Det er oppnevnt en ny komité i Standard Norge, SN/K 296 Samfunnssikkerhet i BAE-sektoren. Denne skal «utarbeide dokumenter i form av standarder, veiledninger, o.a. som gjelder samfunnssikkerhet i det bygde miljø.

Hovedaktiviteten i komiteens virksomhet skal ligge på forebygging av og forsvar mot tilsiktede uønskede handlinger. Dette omfatter bygninger og anlegg av alle kategorier samt infrastruktur som er vesentlig for bygningenes funksjon..». De siste årene har det kommet tre generiske standarder innen samfunnssikkerhet, NS 5830-32. SN/K 296 har planer om å utvikle følgende standarder relevante for BAE: • NS 5833 Samfunnssikkerhet – Beskyttelse mot tilsiktede uønskede handlinger – Krav til verifisering • NS 5834 Prosedyrer for planlegging av sikre bygg • NS 5835 Planlegging av sikkerhet i byggeprosjekter • NS 5836 Klassifisering av samfunnsobjekter utfra skjermingsbehov • Veiledning om forebygging av progressiv kollaps av bygninger.

Dette er potensielt gode verktøy for å holde et optimalt sikkerhetsnivå i bygg. NBEF har tidligere hatt temaet på dagsorden, bl.a. med innlegg av Forsvarsbygg på årsmøtekonferansen 2014 og på frokostmøte 07.11.14. Vi har nominert kandidater til denne komiteen. På møtet får vi høre hva vi har i vente, samt få en generell innføring i tematikken fra Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM). Frokost fra kl 08.00.

Påmeldingsfrist: 10. april

Program og påmelding