Fisker utga seg for å være håndverker - Dømt til å betale

Da det utenlandske ekteparet hyrte et byggeselskap for å sette i stand boligen, fikk de en fisker og et hus fullt av mangler. Nå er «håndverkeren» dømt til å betale over 700.000 kroner i erstatning.

Det skriver Bergens Tidende i en artikkel på sine nettsider.

I 2013 kjøpte et utenlandsk ektepar en bolig i Bergen, og inngikk avtale med en lokal entreprenør om at huset skulle settes i stand innen utgangen av året.

I 2014 ba ekteparet om at arbeidet skulle opphøre, og varslet at de ønsket prisavslag for dårlig utført arbeid. Saken kom opp for Bergen tingrett sommeren 2014.

I dommen kommer det frem at håndverkeren egentlig var fisker, og byggeselskapet er nå dømt til å bla opp 726.250 kroner i erstatning, samt betale nærmere 170.000 kroner i saksomkostninger, skriver bt.no.

«Når arbeidet ikke er fagmessig utført, og saksøker har rett på erstatningen, må erstatningen settes til det det koster å sette det mangelfulle arbeidet tilbake i fagmessig stand», skriver dommeren.

Sakkyndig takstmann og byggmester har forklart at det vil koste over 800.000 kroner å reparere det mangelfulle arbeidet til fagmessig standard.

Takstmannen skal blant annet ha identifisert disse manglene ved boligen:

  • På et av badene renner vannet bort fra sluken
  • Det mangler membran i både gulv og sluk
  • Baderomsfliser er lagt rett på betongen
  • Skyvedøren er satt inn feil og badekaret er murt inn i toalettkassen
  • Trappearbeidet så «forferdelig» ut og ifølge takstmann begynt i feil ende

«Det avgjørende for retten har vært at saksøkerne har bestilt et arbeid som skulle være fagmessig utført, men har fått arbeid med store feil og mangler», skriver dommeren.