– Målet er en milliard i omsetning innen 2020, sier administrerende direktør Morten Ameln i Firesafe. (Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen)

Kraftig vekst for Firesafe

På fire år har brannsikringsselskapet Firesafe blitt dobbelt så store. – Målet er en milliard i omsetning innen 2020, sier administrerende direktør Morten Ameln.

I 2014 hadde Firesafe inntekter på like over 500 millioner, mot 403 millioner året før. I forhold til 2010 er det mer enn en dobling av omsetningen. Resultatet før skatt endte i 2014 på 45,3 millioner kroner, mot åtte millioner året før.

Adm. dir. Morten Ameln peker på større tilbud av tjenester og geografisk ekspansjon som viktige årsaker til veksten, men fremhever også de ansattes daglige bidrag som utslagsgivende.

- I dag har vi 500 dedikerte medarbeidere som hver dag gjør en fabelaktig jobb for å bedre brannsikkerheten i Norden. Våre dyktige ansatte er kilden til selskapets suksess, sier Ameln.

Ameln har sterk tro på fortsatt suksess for brannsikringsselskapet, til tross for at drahjelpen fra de siste årenes høykonjunktur ikke kommer til å være like sterk.

- Det vil alltid være et behov for brannsikring, og vi venter at dette markedet vil vokse mer enn resten av økonomien de neste årene. I tillegg forventer vi sterk vekst fra nye forretningsområder som offshore, marine, tuneller og automatiske slokkeanlegg. Målet er å doble omsetningen innen 2020, sier Ameln.

Selskapet har i de seneste årene levert utstyr og tjenester til blant annet det nye sykehuset utenfor Sarpsborg i Østfold, A-hus på Lørenskog og terminal 2 på Gardermoen. Ameln er eneeier i selskapet og mener et av de viktigste konkurransefortrinnene til Firesafe er at de er en totalleverandør innen brannsikring.

- Vi tilbyr prosjektering, utføring, kontroll og service. Selv om det finnes andre brannsikringsleverandører i Norden, er vi de eneste som kan tilby kundene en totalløsning, sier han.