Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

To av tre mener snøscootere skal brukes til nyttekjøring

To av tre mener snøscooter kun bør brukes til nyttekjøring – ikke fornøyelseskjøring, viser en undersøkelse gjort for Norsk Friluftsliv.

68 prosent av de 959 spurte mener at snøscooterkjøring bør begrenses til nytteformål, ifølge spørreundersøkelsen utført av Ipsos MMI for Norsk Friluftsliv. 25 prosent mener det motsatte, mens resten er verken enig eller uenig eller svarer at de ikke har noen mening.

Dessuten sier 54 prosent nei til etablering av snøscooterløyper for fornøyelseskjøring i skog- og fjellområder, mens 39 prosent sier ja. Resten svarer «verken enig eller uenig» eller oppgir at de ikke har noen mening.

Stortinget skal 7. mai stemme over lovforslaget som åpner for fornøyelseskjøring med snøscooter i naturen.

Dersom lovforslaget blir en realitet, vil snøscootertrafikken i det norske vinterfjellet øke kraftig fra neste år, mener Norsk Friluftsliv.

– Det vil gå på bekostning av sårbar natur og det tradisjonelle norske friluftslivet, sier friluftspolitisk rådgiver Siri Meland.

En undersøkelse Ipsos MMI tidligere har gjennomført for Snøscooterimportørenes forening og Snøscooterklubbenes Fellesråd, viser imidlertid andre tall: 43 prosent svarer at de er for at kommunene kan legge opp løyper for fornøyelseskjøring. 32 prosent svarer nei. Det tilsier at det fortsatt er en stor gruppe – 25 prosent – som ikke har en mening om saken.