Devico tildelt borekontrakt på Ferjefri E39

Melhus-selskapet Devico AS ble i februar tildelt kontrakt med Statens vegvesen for styring av fire borehull under Romsdalsfjorden i forbindelse med prosjektet Ferjefri E39.

Devicos styrte kjerneboring muliggjør omfattende grunnundersøkelser fra land. Ved hjelp av Devicos boreteknologi og navigasjonsinstrumenter kan borehull styres nært inntil en planlagt tunneltrase, og kjerneprøver med direkte relevans for planlegging og driving av en fremtidig tunnel kan hentes opp.

Prosjektleder Harald Inge Johnsen forteller på Statens vegvesen sine nettsider at det er en meget viktig og krevende jobb som nå skal settes i gang for å kartlegge fjellet i mer detalj.

- Devico sin deltakelse i prosjektet er helt avgjørende for å oppnå et godt resultat av boringen. De fire hullene skal være fra 1500 meter til 2200 meter lange, og prosjektet er beregnet å starte opp i april 2015 med en varighet på et år, skriver selskapet i en pressemelding.

Devicos kontrakt har en verdi på 7,3 millioner kroner.

Entreprenørservice AS har blitt tildelt kontrakten som boreentreprenør av Statens Vegvesen i konkurranse med et tysk og et svensk selskap.