Tor Edvin Dahle (f.v.) og Roger Ribe fra Ribe Betong mottok prisen Årets Betongstasjon 2014. I tillegg ser vi juryen bestående av Tor Inge Overrein (Norcem), Hallvard Magerøy (Fabeko) og Per Helge Pedersen (Byggeindustrien). (Foto: Tommy Cielicki)

Ribe Betong mottok utmerkelsen Årets Betongstasjon

På Fabeko-konferansen forrige fredag kunne Ribe Betong motta det synlige beviset på at de er Årets Betongstasjon 2014 for sitt anlegg i Mjåvann.

Ribe Betong Mjåvann ligger i Kristiansand.

Ribe Betong har fra 2014 til sammen seks betongstasjoner; i Lillesand, på Mjåvann vest av Kristiansand, i Lyngdal, Flekkefjord og på Åseral og fra februar 2015 har man også et samarbeid med Sirdal Betong.

Inklusiv selskapene Ribe Betongpumping AS og Åseral Grus og Betong AS, har Ribe Betong til sammen 60 ansatte og disponerer en moderne park av betongbiler/-pumper, og omsetter for ca. 115 millioner kroner.

Ribe Betong ble etablert i 2005, men virksomheten startet egentlig lenge før – i 1995. I 2009 kjøpte Ølen Betong 50 prosent av aksjene.

Prisen «Årets betongstasjon» er et samarbeid mellom FABEKO, Byggeindustrien og Norcem AS. Hovedkriteriene for kåringen er bedriftens miljøpolitikk (ytre og indre) og gjennomføringen av den, HMS, kompetansetiltak, bedriftskultur, kunderelasjoner, forholdet til lokalmiljøet, spesielle markedstiltak og bedriftens generelle omdømme.

I juryens begrunnelse heter det blant annet: «Bedriften leverer betong og betongløsninger til alle typer bygg og anlegg iht. betongstandard NS-EN 206. Bedriftens KS-system og lange erfaring, bl.a. fra OPS E18 Grimstad-Kristiansand, samt andre store prosjekter, skal sikre kunden en korrekt leveranse med riktig kvalitet. Ribe Betong har et stort fokus på miljø. Ribe Betong er videre opptatt av at man skal drive aktiv markedsføring og rekruttering. Ribe Betong fabrikk på Mjåvann er en verdig vinner av Årets Betongstasjon 2014.»