Den erfarne bransjemannen Jørgen Gilberg er ansatt som ansvarlig for MicroShades etablering i Norge. (Foto: Øyvind Berild)

Gilberg skal lede dansk satsning i Norge

MicroShade,som er en cleantech produsent av solavskjermingsystemer, etablerer kontor i Norge. Til å lede satningen har de ansatt Jørgen Gilberg.

- Sjelden har jeg sett en så innlysende god og innovativ løsning. Det er cleantech i verdensklasse, og den passer perfekt inn på det norske markedet, sier en entusiastisk Jørgen Gilberg, country manager for MicroShade.. MicroShade eskal oppfylle TEK10-kravene til solavskjerming og energiforbruk.

- Det er en mulighet som jeg har lyst til å gripe og spesielt i Norge, hvor vi er kjent for å ta nye teknologier til oss. Samtidig har vi noen utfordringer i våre bygg som MicroShade løser på en meget enkel måte, mener Gilberg.

- I Norge legger vi vekt på arkitektur med mye glass da vi gjerne vil ha sollyset inn. Ofte er bygningene sydvendte og vendt ut mot vann. Det stiller store krav til solavskjerming når inneklimaet samtidig skal være godt og utsynet inntakt. Og uten at det krever mye kjøling. MicroShade er den eneste løsningen som er i stand til å lukke lyset inn og bevare utsynet mens den holder varmen ute. Samtidig er den 100 prosent forutsigelig og krever absolutt ingen installasjon og vedlikehold. Det er revolusjonerende, mener Gilberg.

Han forteller at MicroShade er en ny type solavskjerming med nesten usynlige mikrolameller integrert i glasset.

- Fordelen er at de stopper over 90 prosent av solens uønskede oppvarming, men lar lyset slippe gjennom glassfasaden, sier han.

Jørgen Gilberg har bred erfaring med å oppdage teknologitrender og introdusere dem til byggenæringen. Han har vært sentral i oppstarten av flere teknologiviksomheter og har de siste ti årene vært leder av applikasjoner/utvikling og salg hos Norsk Byggtjeneste AS.

Han ser store muligheter i forbindelse med BREEAM-sertifiseringen som blir stadig viktigere i Norge.

- Da MicroShade helt fjerner eller kraftigt reduserer behovet for kjøling, vil det garantert være en avgjørende faktor for å vippe en ”klasse opp”, mener Gilberg.

- Det er et kjempescoop å lykkes med å få en profil med så stor innsikt i den norske byggenæringen, og samtidig er på forkant med nye teknologier, til å lede vår norske etablering, sier Laurits Bach Sørensen, CEO i MicroShade A/S.

MicroShades norske kontor åpner 1. april.

De har allerede mottatt de første ordrene i Norge. De skal levere avskjerming til tårnet på LOF Arkitektenes renovering av Sjøfartsbygningen i Kongensgate i Oslo.