Bistår NVE i Myanmar

Norconsult, med Multiconsult som underleverandør, har nylig inngått en kontrakt for å gi rådgivningstjenester til Ministry of Electric Power i Myanmar rundt to store vannkraftprosjekter under bygging.

Ministry of Electric Power (MoEP) i Myanmar og Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har satt i gang et program for teknisk assistanse, finansiert av Utenriksdepartementet i Norge. Prosjektet, som gjennomføres i samarbeid med Norconsult, har en varighet på to år og omfatter forstudier for ytterligere to prosjekter.

- Dette er en spennende avtale. Norconsult har allerede i over ett år bistått Energidepartementet i Myanmar i ulike energiprosjekter finansiert fra Norge og vi er godt kjent og har et svært godt rykte i landet etter å ha vært engasjert i flere vannkraft og kraftoverføringsprosjekter i Myanmar (Burma) på 1980- og 1990-tallet, sier prosjektdirektør Jørn Tyrdal i Norconsult.

Multiconsult vil primært levere tjenester innenfor vannkraft, demninger og ESH. Selskapet vil også bistå med opplæring og kunnskapsbygging.
- Dette er et utrolig spennende prosjekt, der Multiconsult vil gi in-house rådgivningstjenester til MoEP for to pågående vannkraftprosjekter. Vi vil også gjennomføre to separate forundersøkelser. Opplæring og kunnskapsbygging blant MoEP-ansatte er også en sentral del av prosjektet. Dette er noe vi i Multiconsult har god erfaring med, og vårt opplæringsprogram skissert i tilbudet var en viktig grunn for å vinne prosjektet, sier Tom Ødegaard, markedssjef for Energi i Multiconsult.
De to pågående prosjektene er et vannkraftverk i Rakhine i vestlige Myanmar på 110 MW et vannkraftverkt i Øvre Keng Tawng, øst i Myanmar, på 52,5 MW. Begge prosjektene har store fyllingsdammer på henholdsvis 90m. og 60m.