Elbilparken har blitt doblet på et år. En BMW i3 og en Tesla Model S står og lader på El-bil parkeringen på Filipstad tirsdag ettermiddag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Elbilfordeler i Oslo beholdes til 2019

En rekke av dagens elbilfordeler kommer til å stå uendret fram til 2019, det vil si ut neste bystyreperiode, lover partiene som i dag styrer hovedstaden.

Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) og miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby (V) garanterer at flere av fordelene skal beholdes ut neste bystyreperiode hvis partiene får beholde makten etter valget til høsten, skriver Aftenposten.

Dette gjelder gratis parkering for elbiler, gratis passering i bomringen, kommunale ladestasjoner og støtteordninger til bedrifter, borettslag og sameier som vil tilrettelegge for lading av elbiler

De to lover også å jobbe for dette selv hvis de skulle havne i opposisjon, og de oppfordrer regjeringen til ikke å fjerne noen av elbilfordelene ennå.

– Transportsektoren står for over 60 prosent av utslippene i Oslo, og for at vi skal nå klimamålene våre må vi sørge for at denne sektoren blir mer miljøvennlig. I tillegg til å legge til rette for at flere kan gå, sykle og bruke kollektivtrafikken, må det være attraktivt å velge biler som har lave eller ingen utslipp, sier Røsland.

Røsland og Melby vil imidlertid prøve å gjøre noe med begrensninger i bruk av kollektivfelt på veier og tidspunkt der elbiler utgjør et problem for kollektivtrafikken.

Gruppelederne i de øvrige partiene i bystyret – Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Rødt – vil også videre føre elbilfordelene.