Kjell Bjarte Kvinge

Ø.M. Fjeld ISO-sertifisert på miljø

Ø.M. Fjeld har valgt å sertifisere sitt miljøstyringssystem og i februar ble selskapet sertifisert iht. ISO 14001 av Teknologisk Institutt.

- Det begynte med at vi gjennomførte en analyse på vårt styringssystem sommeren 2013. Analysen viste at våre systemer kun trengte mindre justeringer for å tilfredsstille kravene til sertifisering, sier leder for KS og HMS Oddbjørn Eriksen i Ø.M. Fjeld, som har ledet prosessen med sertifiseringen. - Vi valgte derfor å fokusere på den praktiske etterlevelsen av styringssystemet vårt, og hvordan vi på best mulig måte kunne utnytte dette til å heve vår kompetanse på ytre miljø.
I oppsummeringen av revisjonen gjort av Teknologisk Institutt står det:
«Ø. M. Fjeld har på en god måte klart å integrere miljøarbeidet sitt inn i god byggeplassdrift». I prosjekteringsfasen påvirker de løsninger og metoder slik at det blir mindre avfall, riktig materialvalg, mindre og renere energibruk i produksjonsfasen. I produksjonsfasen er det satt fokus på innkjøp av riktige mengder materialer, materialer og stoffer som ikke står på prioritetslisten, styring av energibruken til byggtørking og god avfallshåndtering».
- Vi opplever at våre kunder og samarbeidspartnere stadig har nye og høyere krav og forventninger til oss på miljøområdet og en miljøsertifisering er for oss en god måte å vise at vi som selskap tar dette på alvor, sier administrerende direktør Kjell Bjarte Kvinge i Ø.M. Fjeld - Langsiktighet er en kjerneverdi som skal ligge i bunn for alle våre valg og beslutninger i Ø.M. Fjeld. Vi har en lang historie bak oss og vi skal også være med på å forme fremtiden i mange år fremover. - Dette innebærer at vi også må være villig til å ta et samfunnsansvar for å redusere klimapåvirkningene på de områdene som vi kan være med på å påvirke.
Men det er nå jobben faktisk begynner. - Gjennom sertifiseringen har vi forpliktet oss til å hele tiden løfte blikket og fokusere på kontinuerlig forbedring i hverdagen. – For det er tross alt ute på våre byggeplasser de viktigste miljøresultatene skapes, avslutter Kvinge.