Cats splitter nye 745C rammestyrt dumper skal blant annet være merkbart raskere enn forgjengeren 740B.

Raskere Cat-dumpere

Caterpillar mener den nye dumper-modellen 745C setter ny standard for rammestyrte dumpere.

Et av de største produktutviklingsprogrammene i Caterpillars nyere historie skal ligge bak 745C-modellen som maskinprodusenten nå introduser sammen med 735C og 740C EJ i den splitter nye C-serien rammestyrte dumpere.

745C, som er arvtakeren til 740B, blir levert med en Cat C18 Acert Steg4 motor med 511 hestekrefter (381 kW). Det betyr kraftigere motor enn forgjengeren som ble levert med C15 motor. 745C har også en helt ny drivlinje.

Har tatt tak i fart

Komfort og teknologi er stikkord for hytta i den nye C-serien.

– 745C er en spennende modell som har betydelige forbedringer når det gjelder både trekkraft, akselerasjon og drivstoffeffektivitet, forteller produktsjef Fredrik Sætren i Pon Equipment til Byggeindustrien. 

– Fart er noe Cat har tatt tak i både ved de nye hjullasterne og ved C-serien rammestyrte dumpere. Større hastighet betyr økt produksjon og når man da i tillegg har et lavere drivstofforbruk øker maskinens drivstoffeffektivitet mye, fortsetter Sætren. Han mener konkurrerende modeller nå vil slite med å holde følge med Cat-maskinene.

Øker nyttelasten

Cat 745C har en nyttelastkapasitet på 41 tonn, det vil si at kapasiteten er økt med 1,5 tonn sammenlignet med 740B-modellen. 735C og 740C EJ har en nyttelastkapasitet på henholdsvis 32,7 og 38 tonn.

Cats system for veiing av last - Cat Production Measurement – er tilleggsutstyr ved den nye C-serien.

­– De som er nysgjerrige på 745C-modellen vil få muligheten til å se den på vår stand under Vei og Anlegg, røper Sætren.

Cat 745C har en nyttelastkapasitet på 41 tonn.